Over ons

Over ons

Onze kleinschalige Zorgboerderij in Etten-Leur bevindt zich op melkveehouderij Van Dorst en biedt vele mogelijkheden voor (jong)volwassenen met diverse hulpvragen, dit zorgt voor een gevarieerde groep die het beste uit elkaar naar boven haalt. Wij richten ons hierbij op een leeftijdscategorie vanaf 18 jaar.

De Bollendonk is een kleinschalige zorgboerderij waar we streven naar inclusie, zeggenschap en support. Daarom vinden we dat ieder het recht heeft geaccepteerd te worden zoals hij of zij is, bieden we iedereen de ruimte om zich uit te spreken over wat men zou willen doen of bereiken en steunen we hen bij de verwezenlijking van persoonlijke doelen.

Op de zorgboerderij vinden we het belangrijk dat iedereen gewaardeerd wordt en vrij is om zichzelf op het eigen niveau te ontwikkelen in een veilige en sfeervolle omgeving. Door de kleinschaligheid van deze zorgboerderij is het mogelijk om iedereen de persoonlijke aandacht te geven die hij of zij verdiend en een zo goed mogelijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van ieder individu. Er zal voor iedereen tijd genomen worden om te kijken naar de individuele zorgvraag, wensen en behoeften.

Opgedane ervaring wijst uit dat ook mensen met een hulpvraag graag willen werken en zichzelf nuttig en hulpvaardig willen voelen. Dit is dan ook de reden dat we op de zorgboerderij hebben gekozen voor het creƫren van werksfeer. Niet dat het een daadwerkelijke baan is maar de sfeer zal nagestreefd worden. Wel te verstaan een gestructureerde werksfeer aangepast op de hulpvraag van iedere individu.